Demi Mangsa

sajak Nazarudin Azhar

 

ngaprak dina satangkarak jagat
nganteur nu hayang ngundeur hakékat
linduh pucuk nyuhun ibun nu gumenclang
maseuhan rangrang dina hanaang panungtung

ramo-ramo simpé teu leupas tina catetan
nuliskeun nu kudu jadi bagian tina ingetan
pelong nu nyimpang dina halis ngatumbiri
keur manggihan deui riwayat mimiti ngancikna surti

sorot ngénclong diseuseup heuleutan kiceup
papada ngudar talikung di luar rusiah héman
patukeur riak talaga, silih teuleuman sungkawa
mapaykeun kelir haréwos nu geus teu perlu ungkara

huluwotan sakur ucapan, tepung cacap jeung geterna
lampah mokaha nyanding pasir jeung léngkobna

neueulkeun angen-angen kana saban jalan nanjak
sabot mudun nu lumaku lain ngan ukur duriat
lulurung waktu disorang, beurang awor jeung peutingna
dijurung nu muka lawang, rénghap madakeun hégakna

dalit késang jeung lemahna, akar-akar purwa
mucukkeun deui hégarna, demi mangsa
jeung lalakon panginditan, pikeun saleunjeur carita
nu dina saban bukuna nyalangkrung cikahuripan

2014

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 30 Oktober 2016, in Puisi, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: