Jangji

Fiksimini Nazarudin Azhar

Sareupna, geuning, dina rasa nu masih carangcang tihang. Dina gradasi warna kasang, gunung jeung tatangkalan jadi siluét lir lukisan. Manéhna nangtung luhureun sasak, melong cai nu ngamalir terus nikung landeuheun jalan satapak. Angin bangun nu puraga, ngusap alon daun angsana. Salambar kalakay ngaléong kabawa palid ka jauhna, laju leungit dina tungtung pelong éta wanoja. Manéhna jangji rék datang. Moal sulaya, da geus puguh gurat paheutna. Rét ka jalan, angger suwung. Poé beuki reupreupan. Percaya ka manéhna, percaya, tapi aya naon? Ti leuweung nu kadéngé ukur séah sora batin sorangan. Taya nu bisa dianggap iber yén manéhna teu kumaonam. Reup peuting, kapaksa kudu mulang. Éta wanoja tanggah, laju tina tonggongna kaluar jangjang. Lalaunan jangjangna usik, manéhna ngalayang, sakedapan ngarandeg, laju hiber beuki luhur.

Teu sawatara lila, ti lebah mongkléng aya anjing nu pundukna baloboran getih, méh taya tangan pangawasa, tapi maksakeun ngaléngkah. Dina tungtung sasak, éta anjing ngudupruk. “Jungjunan… hampura…” pokna.

 

 

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 14 Oktober 2016, in fiksimini and tagged , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: