Puisi Topeng Keretas

kukupu

aya kukupu, ngageleber kana kaca
kukupu nu éta, nu teuing datang ti mana

tina rérégan nu disérédkeun ka juru jandéla
maruragan tapak sora. Sésa wangkongan
sapeuting jeput guntreng jeung jempling

kukupu bangun betah dina kaca
duka saha nu rék nuturkeunana

2007

topéng keretas

topéng keretas hideung bodas
kedok nu sok remen ngahelas
mun pareng ningali si beungeut kanyos
keur tibra na ranjang ngeukeupan poé isukan

“geus sabaraha abad
urang sakiceup-sapangdeuleuan?

rék sabaraha lawas, juragan
urang silih pihapékeun paroman
beungeut anjeun rupa deungeun
papelong-pelong jeung lain
sangkan nampa pangbagéa
ti topéng mangrébu séjén?”

topéng keretas hideung bodas
sakapeung manéhna pisan nu tibra
dina ranjang wates angen
sabot si beungeut kanyos ngaraut beungeut sorangan
sangkan beuki pas jeung topéng keretas
nu keur sumedeng ngimpi
dipaké ku lain sepi

2007

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 3 Juli 2013, in Puisi and tagged . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: