Rarakitan

rarakitan
keur Jovin Jiwa Satrian

nu raket jeung riak cai
deukeut ku teu ngabibisani
liwung na saleuwi aing
disiuk gandrung hariring

gurat caang dina mongkléng
lebah jumlah teu kaimpleng
takeran keueung jeung ludeung
sagetih sakeupeul pareng

miang da bongan pangjurung
salapan lawang kalarung
ti luhur dipulut umur
ti handap disina jengkar
melak ketak ngala suka
dunya teu ngaboga-boga

rarakitan lalayaran
sarakit jeung deuleu deungeun
sawelah kamalinaan
kacatet dina sampeureun

dina kurang dina leuwih
pageuh kudu ku cangreudna
pukah alatan jejerih
ulah nyalahkeun talina

ah, ringkang lebah pimulangeun
kalangkang disalindungkeun
leuh, anggang tujul ka rusiah
nyicikaan pangabetah

kana sakapat sumerah, heueuh
ceurik seuri bawa ngampih

2008

 

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 15 Juli 2012, in Puisi and tagged , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: