Naskah Drama ROH

Pentas Drama "Roh"Malem Ahad kamari, sapeupeuting nyaring, ngadon ngobrol jeung babaturan ti komunitas Oi Trotoar, di saung Trotoar. Rea nu kasampeur dina obrolan teh, ti mimiti rupaning kagiatan kasenian nu beuki jempling di Tasik (aya ketang, tapi teu matak uruy ngalalajoanana, ku sababaraha alesan), ngobrol ngeunaan proses kreatif, tepi ka masalah jodo. Ma’lum rea keneh nu jomblo heuheu…

Kaobrolkeun masalah naskah drama. Enya, kuring teh kungsi nulis naskah drama Basa Sunda nu judulna “ROH”. Kira awal taun 2000, kuring nulis eta naskah. Ti harita teh lat weh poho, kaingetan deui basa saderek Acong ti Oi (harita inyana aktif keneh di Teater Ambang Wuruk), nu nyaritakeun eta naskah. Beu, barang dibaca teh bet rada kaget, singhoreng kungsi nulis naskah eta tur eusina rada “beurat” hehe. Nyabit-nyabit masalah eksistensi manusa dina perkara iman ka Pangeran (asana, kudu maca deui naskahna yeuh hihi).

Rek diropea deui sabenerna mah eta naskah teh, utamana pungkasan caritana, tapi deui-deui poho deui. Huh. Tepi ka ahirna mah kamari, maksud teh anyar keneh, awal Mei 2009, naskah Roh teh dipentaskeun ku Jabo Widianto jeung Andar ti Teater Dongkrak, dina acara “Nyawang Ringkang lembur Urang 2” di Cineam, Kab. Tasik, alpukahna Sanggar Seni Awi Hideung Cineam. Ukur bisa ningali foto pagelaranana. Can kungsi lalajo.

Fotona di luhur. Jabo jeung Andar. Foto Dok. Teater Dongkrak.

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 9 Juni 2009, in Ngabako. Bookmark the permalink. 2 Komentar.

  1. wah dugi ka kitu nya. naskahna aplod kang ah..
    eh, ieu abdi ti brunei, nuju buburuh…

  2. Hehehe… dasar pohoan tea we panginten.
    Nuhun parantos linggih ang, mugia tiasa ngaraketkeun silaturahmi…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: