sajak-sajak heubeul

NU TIBELAT

geus anjog nu tibelat
ka hareupeun lawang nu kungsi nundung
beungeut-beungeut nu someah
hibar deui na angen-angen

kungsi teu silih takon
jeung usum, kungsi jadi tangkal
nu mugurkeun daun, kungsi jadi simpe
nu patelak jeung gedur jajantung
silalatu mumbul tina durukan halimun

anjog deui ka poe kamari
disawang ti tempat anggang
beungeut-beungeut someah ukur geter angin
nu nebarkeun kalimah panjang
satungtung labirin kingkin

UMUR

lolongkrang peuting peupeuntasan angin
lolongkrang beurang diambah wilangan
umur nu teu weleh kingkin
sabot mireng panggero nu ngajauhan

TUTURKEUN

tuturkeun ka mana suku nya ingkah
nuturkeun kalangkang wayah
tenjokeun saha nu tiheula nanya
sabot nunggelis ilang raga kumawasa

Iklan

About nazarudin azhar

urang sunda pituin

Posted on 21 Maret 2008, in Puisi. Bookmark the permalink. 2 Komentar.

  1. mun dina lukisan tea mah hade lebah karakter guratna wungkul, ngan hanjakal bet rea nu ngarandeg palebah nyanghareupan kanyataan hirup. nya kitu tea geuning taya nu anyar utamana mah dina tema asa ulukutek di dinya-di dinya keneh. sigana mah leuwih hade saupama tema nu digali leuwih nyoko kana pasualan naon nu bakal kaalaman dunya dina mangsa nu bakal datang jeung naon nu bakal kaalaman dina mangsa alam padang anu tangtuna ku urang baris disorang. tah kitu.. sigana mah.

  2. Nuhun Ang kana perhatosanana.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: